Гройсман каже, що є узгоджена пропозиція щодо "візового пакету"

Вівторок, 10 листопада 2015, 09:16

У парламентських комітетах узгодили пропозиції щодо законопроектів, необхідних для отримання шансу на безвізовий режим між Україною та Євросоюзом.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман на початку засідання парламенту.

"Сьогодні ми будемо розглядати пакет безвізових законів. Законів, які роблять достатньо ефективними механізми боротьби з корупцією – і я думаю, що ми всі усвідомлюємо, що це надважливе питання для українського суспільства, громадян, – і ми просто зобов’язані сьогодні розглянути і прийняти це рішення під особисту відповідальність кожного народного депутата", - сказав він.

"Відбувалася робота і в комітетах, і вийшли на загальну узгоджену пропозицію – і маю надію, що ці пропозиції сьогодні об’єднають зал", - повідомив Гройсман.

Крім того, в порядку денному на вівторок – питання ренти на газ, продовження мораторію на землю, вибори в Маріуполі, звільнення суддів тощо.

Як відомо, 9 листопада на засіданні парламентського комітету з запобігання корупції не було кворуму, аби розглянути повторно до другого читання законопроект №3040 про створення Агентства повернення активів, який є одним із ключових для досягнення безвізового режиму з ЄС.

У вівторок до засідання парламенту комітет таки зібрався і рекомендував парламенту ухвалити закон про агентство для зберігання заарештованого майна.

Між тим у вівторок зранку під Верховною Радою проходить акція на підтримку ухвалення законів так званого безвізового пакету".

5 листопада Верховна Рада не змогла створити Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Це був лише перший законопроект із "візового пакету".

Президент Петро Порошенко планував переконувати депутатів підтримати законопроекти, без яких Україна не отримає шансу на безвізовий режим із ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News