Шестеро депутатів "БПП" у Львівській облраді приховали свій бізнес

Вівторок, 10 листопада 2015, 11:13

Шестеро новообраних депутатів Львівської облради від "Блоку Петра Порошенка" не вказали у своїх деклараціях про доходи за 2014 р. наявність частки у статутному капіталі приватних компаній.

Про це повідомляють "Наші Гроші.Львів" із посиланням на дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

За результатами місцевих виборів з-поміж усіх політичних сил Блок Петра Порошенка "Солідарність" провів до Львівської облради найбільшу кількість депутатів – 20.

Як зазначають НГ, половина майбутніх депутатів від БПП та їхні родини, безпосередньо або опосередковано, володіють частками в приватному бізнесі. З цих десяти шестеро бізнес не задекларували.

Так, як пише видання:

  • Василь Баран володіє часткою в ТОВ "Мрія", а його дружина, Марія Баран, має фірму ТОВ "Ексімп". В декларації за минулий рік і в депутата, і в його родини у відповідному розділі натомість стоять прочерки.
  • Микола Седіло не задекларував засновану ще в 2013 р. ТОВ "Кам-Транс" (стара назва станом на 2014 р. – ТОВ "Камерія Транс Буд").
  • Володимир Кужидло ще в 2008 році співзаснував Фермерське господарство "Оазис "К", на сьогодні має в статутному фонді 225 тис. грн, однак у декларації за 2014 р. цієї суми не вказано. 
    Кужидло не вказав суму статутного капіталу в декларації. Документ: lviv.nashigroshi.org
  • Всеволод Білас вказав у декларації свій власний бізнес, однак не вніс дані про бізнес своєї дружини Лідії. Вона ж натомість має частки в ТОВ "Графська вежа", "Неон" і "Регіональні Ініціативи".
  • Роман Демчиназ початку 2000-х є одноосібним власником та керівником ПП "Рома". У статутному капіталі депутат має 100 грн, але й ті не задекларовані.
  • Михайло Дзюдзь вказав у декларації власний бізнес, однак не оприлюднив дані про фірми дружини Марії. Вона станом на 2014 р. мала частки щонайменше в трьох фірмах: ТОВ "Охорона-Комплекс-Титан", "Охорона-Безпека-Титан", "Безпечне місто".

Відповідно до затвердженої форми подачі декларації про доходи, декларанти зобов’язані надавати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариства, підприємства чи організації – своїх та своєї родини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив припинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку
12:34
Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
Усі новини...