Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матіос переконаний, що замах на Шокіна був реальним

Вівторок, 10 листопада 2015, 20:58

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос не повідомляє про інші можливі версії замаху на генпрокурора Віктора Шокіна і розраховує на повноцінне розслідування слідчими Служби безпеки України.

Про це він сказав в ефірі "Громадського ТБ" у вівторок увечері.

"Безпосередньо розслідування справи проводить слідче управління СБУ, процесуальне керівництво здійснює інший підрозділ Генпрокуратури, не Військова прокуратура, тому говорити про стан слідства, про обставини та отримані на сьогоднішній день дані я не маю права і не володію повним обсягом інформації", - сказав Матіос.

Він додав: "Які є ще версії (крім озвученої спочатку версії про снайпера), я вам точно не скажу".

Коментуючи критику в соцмережах його слів про подробиці замаху, озвучених на наступний день після того, як стався замах, Матіос зазначив:

"Говорити, критикувати набагато легше, але повірте мені: єдине, що я сказав помилково, це те, що були закриті ролети і штори на вікнах. Встановлено, що вони були відкриті. А все інше я не буду коментувати, тому що я не маю права", - підкреслив головний військовий прокурор.

Матіос запевнив, що переконаний в тому, що спроба замаху на генпрокурора дійсно мала місце.

"Вважаю, що колеги (а я добре знаю колег з СБУ), які розслідують це кримінальне провадження, досить динамічно і активно підходять до встановлення суттєвих речей для розкриття цього злочину", - підсумував він.

Як відомо, близько 10:00 вечора 2 листопада був обстріляний робочий кабінет генерального прокурора Віктора Шокіна.

За словами спікера СБ України Гітлянської, в цей момент в кабінеті відбувалася нарада керівника відомства з його підлеглими.

"В результаті обстрілу потерпілих немає. Не постраждав ані генпрокурор, ані будь-хто інший", - сказала Гітлянська.

На наступний день Матіос повідомив, що по вікну випустили 3 кулі.

"Слідство переконане у тому, що стрілець і його замовник знали про розміщення речей і предметів, у тому числі про місце перебування генпрокурора, бо постріл був здійснений фактично впритул, з розрахунком на потрапляння в область тулуба або голови. Пострілів було кілька, і тільки наявність броньованого щита зі скла дало можливість уникнути фактично смертельної дії цих пострілів", - зазначив Матіос і додав, що зловмисник використовував тепловізор.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування