Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

20 "беркутівців", яких хотіли затримати, в один день виїхали за кордон – Матіос

Вівторок, 10 листопада 2015, 22:32

У серпні минулого року планувалася масштабна спецоперація із затримання 20-ти "беркутівців", причетних до злочинів під час Революції Гідності, але вона була зірвана через чиюсь команду або попередження.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у ефірі "Громадського ТБ".

"Я б хотів підтвердити, що дійсно влітку минулого року... Я очолював управління як заступник генерального прокурора, яке здійснювало процесуальне керівництво розслідування справи щодо Майдану...," - сказав він.

"І так, дійсно, на початку серпня минулого року...була підготовлена феноменальна операція щодо затримання 20-ти на той момент діючих співробітників "Беркута", але за дуже дивних обставин перед проведенням операції з їхнього затримання... а це повинна була бути масштабна операція, не в Києві... всі ці "беркутівці" в один день залишили територію України", - розповів Матіос.

Відповідаючи на уточнююче запитання про те, чи означає це, що їх попередили, головний військовий прокурор сказав: "Одномоментно люди не можуть виїхати. Однозначно люди або отримали команду, або були попереджені".

При цьому Матіос додав, що йому не відомо про те, хто міг їх попередити.

За його словами, в курсі спецоперації була оперативна група СБУ, технічні підрозділи, силовий підрозділ, процесуальні керівники та перші керівники Генпрокуратури і МВС - Віталій Ярема та Арсен Аваков.

Також головний військовий прокурор України додав, що він сам був допитаний слідчим Генпрокуратури з цього приводу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...