"Сірий кардинал" Порошенка зізнався, за яку реформу б узявся

Середа, 11 листопада 2015, 08:38

Депутат Ігор Кононенко, якого охрестили "сірим кардиналом" Петра Порошенка, заявляє, що посади його не цікавлять.

Про це він сказав в інтерв'ю Ліга.net у відповідь на запитання, чи правда, що Кононенко розраховує на посаду першого віце-прем'єра.

"Про це чую з січня. Офіційних пропозицій я не отримував. Але якби ви переглянули мою 25-річну кар'єру в серйозному бізнесі, то помітили б, що посади і їх назви мене не цікавлять", - заявив Кононенко.

На запитання, чи був би він людиною президента в Кабміні при прем'єр-міністрі Арсенії Яценюку, депутат відповів:

"Мене могла б зацікавити можливість реформування реального сектору економіки, у першу чергу, щодо бізнесу. Дуже важлива податкова реформа, кілька варіантів якої у вигляді законопроектів зареєстровано у Верховній Раді. Нам важливо подискутувати й обрати ліберальний варіант".

"От якби в коло моїх обов'язків входило реформування відносин, доведення до пуття податкової реформи, розробка пакету законопроектів із розряду doing business... На мій погляд, те, що ми зараз ухвалюємо, більше декларативно, ніж реально, допомагає бізнесу. Так, якісь ліцензії знімаємо, щось там робимо, але реально бізнес цього не відчуває", - сказав Кононенко.

Він відзначив ще один важливий момент: "Коли політики кажуть, що йдуть на посаду, але їм особисто нічого не треба, ніякої зарплати, вони тільки на країну працюють – це, звісно, красиво звучить, але я в такі речі на 100% не вірю".

"Можу відверто сказати, чому особисто мені це цікаво. Я в політиці нещодавно, і мені було б цікаво повернутися в бізнес, коли ситуація зміниться на краще", - заявив Кононенко.

"Тому, якщо в мене буде шанс попрацювати на поліпшення умов ведення бізнесу в країні й взяти активну участь у реформі цього сектору – я готовий і хочу в цих нових умовах працювати, тому що я в цьому також зацікавлений", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...