Лукаш каже, що нікуди не виїжджала і ходила на "Червону шапочку"

Середа, 11 листопада 2015, 10:39

Соратниця Януковича Олена Лукаш має намір оскаржити обрану їй запобіжний захід і не виключає зустрічних судових позовів проти України.

Про це вона сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Я вважаю, що це неадекватний запобіжний захід, ніяк він не відповідає тяжкості того, що мені інкримінується. Сьогодні (10 листопада) ми вже отримали повний текст рішення і вже завтра (11 листопада) оскаржимо його в Апеляційному суді Києва", - заявила Лукаш .

Вона також повідомила, що Головною військовою прокуратурою за її заявою у вересні 2015 року розпочато кримінальне провадження "стосовно заступника генпрокурора за фактом фальсифікації матеріалів кримінальної справи" стосовно неї.

Соратниця Януковича запевняє, що півтора року нікуди з країни не виїжджала. Вона заявила, що зокрема ходила в театр, де її бачили люди.

"Вистава називався "Ще раз про Червону шапочку", це не секрет. Є величезна кількість людей, з якими я зустрічалася, безліч дій, які я здійснювала, в тому числі процесуальні. Я спокійно жила в місці свого проживання з сім'єю. Якщо потрібно буде довести, то я доведу, але насправді під сумнів це ніхто не ставить", - сказала Лукаш.

При цьому вона не розповіла, яке саме її майно заарештувала ГПУ, відповівши тільки, що його "достатньо".

Вона також не виключила судові позови в європейських інстанціях. На питання, чи подала вона позов до Європейського суду, Лукаш сказала: "Я обрала трохи іншу тактику захисту, але не хотіла б її зараз розголошувати, судові процеси не виключені".

Як відомо, 6 листопада ввечері суд заарештував Лукаш з альтернативою звільнення під заставу 5100000 гривень.

У той же вечір депутат Ради від "Опозиційного блоку" Вадим Новінський вніс за неї заставу, Лукаш звільнили 9 листопада, надівши на неї браслет.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування