Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ готує масштабну провокацію, щоб звинуватити Україну в геноциді - штаб АТО

Четвер, 12 листопада 2015, 11:51

Штаб АТО заявляє про підготовку Росією масштабної провокації проти України для виходу з "мінського" переговорного процесу.

Про це на традиційному брифінгу у четвер заявив речник Адміністрації з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, Російська Федерація готує провокацію із загибеллю 500 людей в населеному пункті Сокільники на Луганщині для звернення у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, звинувативши Україну в геноциді російськомовного населення.

З метою відволікання уваги від трагічних подій в Сирійській арабській республіці, де зафіксовано не поодинокі випадки загибелі цивільного населення від дій збройних сил Російської Федерації керівництво Росії готує провокацію міжнародного масштабу проти України", - сказав Лисенко.

"Її мета - дискредитація керівництва нашої держави, отримання приводу для подання позову проти України до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, а також створення підгрунтя для виходу РФ з "мінського процесу", - зазначив він.

За словами Лисенка, здійснюється фабрикація псевдодоказів так званого "геноциду Україною російськомовного населення Донбасу".

"Зокрема виготовляються документальні матеріали про нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків та 500 людей, зокрема жінок, дітей та осіб похилого віку села Сокільники Слов'яносербського району Луганської області, яке зараз перебуває на тимчасово-окупованій території неподалік лінії розмежування", - сказав Лисенко.

До проведення цієї роботи залучаються співробітники ФСБ, ГРУ ГШ ЗС РФ, Слідчого комітету Росії, а також представники так званих "силових структур" НЗФ "ЛНР".

Пропагандисти використовують реальні факти руйнувань села Сокільники та загибелі його мешканців, які постраждали від рук бойовиків та російських військ у ході бойових дій наприкінці 2014 – початку 2015 років.

На основі цих фактів, які будуть презентовані у якості так званих "результатів розслідування правоохоронних органів "ЛНР", вже готуються інформаційно-пропагандистські матеріали для ЗМІ та судові позови.

Для нагнітання атмосфери істерії та ненависті планується проведення історичних паралелей з трагічними подіями у Хатині під час Другої Світової війни та югославських війн 90-х років ХХ ст.

Водночас здійснюється психологічна обробка місцевого населення, яке окупанти намагаються схилити до надання необхідних для Росії "свідчень", зазначили в штабі АТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...