Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Деканоідзе вимагає якісного відбору поліцейських і чесної переатестації

Четвер, 12 листопада 2015, 13:47

Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе вимагає провести якісний підбір особового складу до органів поліції.

Таку вимогу вона поставила перед керівниками територіальних підрозділів НПУ на відеоселекторній нараді 12 листопада, повідомляє сайт МВС.

Також Деканоідзе вимагає забезпечити прозорість та ефективність процесу переатестації працівників міліції, які виявили бажання продовжити службу у підрозділах поліції.

Хатія Деканоідзе на нараді керівників підрозділів Національної поліції

На розгляд учасників наради винесли питання щодо кадрової політики в областях та в апараті Нацполіції, діяльності слідчих підрозділів у нових умовах, а також готовності поліції до забезпечення правопорядку під час другого туру місцевих виборів.

За словами Деканоідзе, ефективність керівників обласних підрозділів НПУ полягає, перш за все, в тому, аби вибудувати нову структуру правоохоронного органу.

Ще одним ефективним кроком має стати припинення спроб з боку недобросовісних працівників тиснути на бізнес.

При цьому кожен керівник обласного главку поліції нестиме персональну відповідальність у разі виявлення корупційних діянь з боку його підлеглих.

Деканоідзе зазначила, що приховувати злочини і показувати "хорошу" статистику – це "радянський підхід", від якого слід відмовлятися і відходити. Відтак, у відомстві жорстко припинятимуться спроби маніпулювання статистикою та приховування злочинів.

"Ви всі маєте показати, що структурні зміни йдуть від вас. Статистика – не головне. Головне – вибудувати систему, в якій поліція ефективно виконуватиме свої функції", - підкреслила глава Нацполіції.

Зараз готуються нові інструкції щодо роботи органів поліції та оцінки їхньої діяльності, повідомила вона.

Деканоідзе закликала керівників обласних органів Національної поліції ефективно і якісно підбирати особовий склад до підрозділів поліції, особливо – їх керівну ланку.

"Весь особовий склад обов'язково пройде переатестацію, і цей процес має бути прозорим і неупередженим", - наголосила керівник відомства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування