Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія перекидає в Крим нові бомбардувальники

Четвер, 12 листопада 2015, 16:07

Морська авіація Чорноморського флоту в 2016 році отримає партію новітніх багатофункціональних винищувачів Су-30СМ, які змінять фронтові бомбардувальники Су-24.

Про це в четвер повідомив представник прес-служби флоту Микола Воскресенський, повідомляють "РИА Новости".

"У відповідності з планом переозброєння ЧФ на нові зразки військової техніки до 2016 року Морська авіація флоту отримає ще кілька літаків Су-30СМ. Також в січні наступного року 20 чорноморських льотчиків пройдуть перепідготовку на нові типи літаків", – сказав він.

За словами Воскресенського, в даний час завершується переозброєння на Су-30СМ штурмової авіаційної ескадрильї окремого морського штурмового авіаційного полку (приблизно 16 літаків) ЧФ. Паралельно з прибуттям нових винищувачів оновлюється арсенал засобів повітряного ураження, які здатні застосовувати сучасні літаки.

"З початку року льотчики морської авіації ЧФ освоїли вісім нових винищувачів. В ході різних навчань Су-30СМ в Криму виконували стрільби некерованими ракетами та бомбометання у різні типи цілей, довівши свою високу ефективність", – додав він.

Двомісний багатоцільовий винищувач-перехоплювач Су-30СМ призначений для управління груповими бойовими діями при завоюванні "панування в повітрі", знищення десантів умовного противника в повітрі, а також для ведення повітряної розвідки та знищення наземних і надводних цілей.

Як відомо, після анексії Криму Росія почала посилення свого флоту і перекидання на півострів додаткових військових сил.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування