Stratfor: У Москви і бойовиків немає причин дотримуватися перемир'я

П'ятниця, 13 листопада 2015, 17:21

Ситуація на сході України може ще більше загостритися, вийшовши за рамки збройних сутичок в ході локальних наступів.

Про це йдеться у звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

"За минулий тиждень ми зафіксували активізацію бойових зіткнень вздовж лінії розмежування в східній Україні, а також повернення важкого озброєння обома сторонами конфлікту назад до лінії фронту", - йдеться у звіті.

На думку аналітиків Stratfor, зволікання з виконанням Мінських угод означає, що європейські санкції навряд чи будуть зняті з Росії в січні наступного року, що автоматично позбавляє сепаратистів і Москву причин дотримуватися перемир'я.

"Зафіксовані явні ознаки того, що Москва по раніше контролює ситуацію в окупованих сепаратистами районах. Нещодавно Донецьк відвідав з візитом високопоставлений російський чиновник, а війська РФ в значній кількості розквартировані в Луганську і Донецьку", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 6 листопада сепаратисти і українська армія повідомили про відвід від лінії фронту великокаліберних мінометів в околицях Донецька, але мінометні обстріли не припинилися, так що обидві сторони почали повертати до лінії фронту відведене раніше важке озброєння.

В основному, перемир'я порушувалося використанням стрілецької зброї, в тому числі гвинтівок, станкових кулеметів і гранатометів, проте кілька разів були зафіксовані танки і артилерія.

"Порушення перемир'я все частішають, що загрожує відновленням широкомасштабних наступальних операцій", - резюмує видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...