Перші секунди теракту в паризькому Bataclan зняли на відео

Неділя, 15 листопада 2015, 11:08

Один із очевидців теракту в паризькому клубі Bataclan зафіксував на відео перші постріли під час концерту гурту "Eagles of Death Metal".

Цей відеозапис від 13 листопада з'явилася в інтернеті.

Камера зафіксувала, як одну з пісень переривають звуки пострілів.

Після цього музиканти поспішили залишити сцену.

Як відомо, увечері в п'ятницю, 13 листопада, у Парижа сталася серія терактів, за останнім даними – було шість "епіцентрів" терористичної атаки:  кілька вибухів сталися біля футбольного стадіону Stade de France, де проходив матч, а на трибунах перебували президент Франції та глава МЗС Німеччини. Терористи-смертники підірвали себе о 21.17 та 21.19.

Після того в центрі столиці відбулася низка інших нападів озброєних терористів. Кілька груп терористів (а також, можливо, одиночних бойовиків), озброєних автоматами, атакували кав’ярні та людні вулиці в центрі французької столиці. Терористи також вдерлися у концерт-хол Bataclan, розстрілювали людей, частину захопили в заручники.

Кількість загиблих у результаті терактів досягла 129 осіб, поранених - 352, 99 осіб залишаються у вкрай важкому стані. Зокрема, у клубі Bataclan загинули близько 90 осіб.

"Ісламська держава" офіційно взяла на себе відповідальність за теракти у Парижі. Поліція Франції заявляє, що в одного зі смертників знайдено паспорт громадянина Сирії. Внаслідок спецоперації силовики вюили 8 бойовиків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування