Суд не продовжив термін тримання Мосійчука під вартою

Неділя, 15 листопада 2015, 18:15

Печерський райсуд Києва не продовжив термін тримання під вартою нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, затриманого за підозрою у хабарництві. 

Термін запобіжного заходу, обраного судом щодо Мосійчука раніше - тримання під вартою - спливає об 19:12 15 листопада. 

Наразі судді, які розглядають справу Мосійчука - на перерві, вони мають переобрати міру запобіжного заходу для Мосійчука. Разом з тим судді мають розглянути подання від захисту нардепа про відвід чотирьом суддям у його справі.

Як повідомив представник обвинувачення кореспонденту Української правди, у разі, якщо клопотання ГПУ щодо продовженню тримання під вартою Мосійчуку не задовільнять до 19:12 - "нардепа відпускають".

"Після цього необхідно заново вносити клопотання щодо визначення міри запобіжного заходу, а не її продовження", - зазначив представник обвинувачення.

Як уточнив прокурор у справі Мосійчука Микола Наливайко, нардепа "не відпускають, його не мають права тримати під вартою".

Протягом  неділі, 15 листопада, Мосійчук брав участь у засіданні суду з "лікарні швидкої допомоги" у Києві за допомогою відеозв'язку.

О 19:15 колеги Мосійчука на чолі з Олегом Ляшком вивезли з ЛШД на каталці, після чого мають намір доправити до інституту ім.Шалімова, де він буде прооперований. 

 
 

Як відомо, 17 вересня Верховна Рада дозволила заарештувати Ігоря Мосійчука після того, як на пленарному засіданні парламенту було продемонстровано відео, на якому він обіцяє за винагороду вирішити низку питань, що мають відношення до криміналу.

Печерський райсуд Києва 18 вересня обрав йому запобіжний захід - утримання під вартою строком на 60 діб. 13 жовтня Апеляційний суд Києва відмовився скасувати арешт народного депутата від Радикальної партії.

30 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту у зміні Мосійчуку запобіжного заходу та продовжив термін тримання під вартою на 16 діб. 

Представники ГПУ також демонстрували відео, на якому Мосійчук визнав звинувачення генпрокуратури в отриманні хабара. Сам Мосійчук заявляє, що дане відео  є наслідком "жорстоких катувань"

14 листопада у ході засідання суду  старший слідчий ГПУ клопотав про продовження міри запобіжного заходу у зв’язку з продовженням строків досудового слідства у справі до 17 січня 2016 року.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування