У ЦВК заявили, що ніяких засідань щодо ТВК у Дніпропетровську не проводили

Неділя, 15 листопада 2015, 21:54

У Центрвиборчкомі ввечері 15 листопада відбулася "одна з рядових робочих нарад", де обговорювалися проблемні питання, жодних засідань щодо припинення діяльності  ТВК у Дніпропетровську не було. 

Про це у коментарі журналістам ввечері 15 листопада заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна. 

"Стало відомо, що нібито  створюється  скандальна ситуація з приводу того, що ЦВК має ухвалювати якісь рішення та припиняти повноваження якихось членів ТВК. У неділю жодного засідання з цього приводу ЦВК проводити не буде", - заявила вона. 

Також Усенко-Чорна уточнила, що обговорювалося питання щодо організації роботи Дніпропетровської міської виборчої комісії.

"Члени ЦВК висловлювали свої думки, ділилися враженнями, обговорювали законодавство, обговорювали шляхи виходу, свої рекомендації з цих питань... Чому один з членів ЦВК, попри етику держслужбоувця, вирішив поставити себе у центрі уваги і "роздути сенсацію" - мені не зрозуміло", - додала вона.

"Можливі шляхи, варіанти, підходи вирішення ситуації було використано для штучного створення скандалу, штучного нагнітання ситуації у місті, де членам комісії (ТВК) зараз треба зосередитись на правильному підрахунку голосів", - додала Усенко-Чорна.

На уточнююче питання, чи не будуть припинені повноваження Дніпропетровської ТВК, вона запевнила: "Ні, це фейкова новина".

Як відомо, раніше один з кандидатів у мери Дніпропетровська Борис Філатов, який за даними екзит-полів, переміг у другому турі виборів, заявив: "Прямо зараз Охендовський збирає ЦВК, щоб анулювати повноваження міської ТВК і зірвати вибори в Дніпропетровську".

У свою чергу прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко підтвердив УП, що в неділю ввечері планується засідання комісії, однак не став коментувати заяву Філатова про нібито намір анулювати повноваження дніпропетровського міськвиборчкому.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування