Ляшко "частково" виграв суд проти Порошенка щодо ЦВК

Понеділок, 16 листопада 2015, 12:25

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що Вищий адмінсуду визнав протиправною бездіяльність президента Петра Порошенка щодо зміни складу ЦВК.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Вищий адмінсуд України задовольнив мій і Радикальної партії позов і визнав протиправною бездіяльність президента Порошенка щодо звільнення членів Центрвиборчкому", - написав Ляшко.

Водночас, як передає УНІАН, інші позовні вимоги Ляшка, які стосувалися зобов`язання президента внести до Верховної Ради подання на заміну членів ЦВК, суд не задовольнив. 

"Суд прийняв рішення: адміністративний позов Олега Ляшка та політичної партії "Радикальна партія Олега Ляшка" задовольнити частково. Визнати протиправною бездіяльність президента України Петра Порошенка, яка полягає у внесенні до Верховної Ради подання про звільнення членів ЦВК Астахової, Данилевського, Жиденко, Лукаш, Магери, Охендовського, Райковського, Усенко-Чорної, Чупахіна, Швець, Шелестова та Шелудько", - вирішив суд.

"У задоволенні решти вимог відмовити", - сказано в рішенні суду.

Як відомо, повноваження 12 членів ЦВК спливли ще у червні червні 2014 року.

Згідно з процедурою, кандидатури членів ЦВК затверджує Верховна Рада після подання президента ,яке він робить на основі консультацій з фракціями парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...