Росія погодилася реструктуризувати борг України - Путін

Понеділок, 16 листопада 2015, 15:35

Росія погодилася реструктуризувати борг України.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, передає  ТАСС.

За його словами, Росія запропонувала розстрочити платіж за боргом України на 2016-2018 роки по $ 1 млрд на рік.

"Ми зробили, на мій погляд, несподівану пропозицію нашим партнерам. Ми не просто погодилися реструктурувати український борг, а ми запропонували кращі умови, ніж від нас просив Міжнародний валютний фонд", - сказав Путін.

"Нас просили перенести платіж на наступний рік в обсязі $ 3 млрд. Я сказав, що ми готові на більш глибоку реструктуризацію. Готові на те, щоб цього року взагалі не отримувати ніяких грошей, а в наступному році отримати мільярд, в 2017 році - ще мільярд і в 2018 році - ще один мільярд", - заявив російський президент.

Путін зазначив, що чекає від західних партнерів гарантій кредитоспроможності України.

"Оскільки наші партнери впевнені, що кредитоспроможність української держави буде рости, і у нас немає підстав сумніватися, що ми отримаємо навіть 3 мільярди в наступному році, немає жодних побоювань у наших партнерів виступити з гарантією за цим кредитом", - додав він.

РФ попросила про такі гарантії або від уряду США, або від ЄС, або від одного з міжнародних фінансових інститутів. "Ми сподіваємося, що це питання буде вирішено до початку грудня поточного року в силу певного графіка роботи МВФ", - наголосив Путін.

За його словами, це питання він вже обговорював з президентом США Бараком Обамою, також воно обговорювалося з міністром фінансів США.

"Ця пропозиція сприйнято з інтересом. Домовилися з партнерами, що в самий найближчий час предметно обговоримо деталі наших пропозицій", - підкреслив Путін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...