Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП відкликає заяву про визнання виборів у Кривому Розі легітимними

Понеділок, 16 листопада 2015, 22:51

Партійна організація БПП "Солідарність" відкликає свою заяву, в якій визнає вибори у Кривому Розі легітимними.

Про це Українській правді повідомили керівник фракції БПП у парламенті Юрій Луценко та керівник криворізької міськорганізації БПП "Солідарність" Костянтин Усов.

"Як керівник фракції БПП я зв'язався з Костянтином Усовим, який очолює парторганізацію у Кривому Розі. Він пояснив, що ця заява, є передчасною та скасована парторганізацією з огляду на заяви про фальсифікації і ймовірні рішення щодо перерахунку голосів", - повідомив Луценко.

"Остаточне рішення щодо того, кого обрали міським головою в Україні, визначають не партій організації, а уповноважені на це члени виборчої комісії", - також нагадав він.

У свою чергу Усов в коментарі "Українській правді" пояснив, що пост про визнання виборів легітимними був підготовлений до того, як стало відомо про фальсифікації.

"Пост у Facebook, який ведеться нашими партійними активістами і який процитувала "Українська правда", був написаний і підготовлений раніше від його опублікування", - сказав Усов.

"Він (пост у ФБ) був спрямований на те, щоб ми швидко ініціювали діалог з іншими демсилами щодо того, як ми об'єднуємось в майбутній міськраді Кривого Рогу, і не враховував позицію наших партнерів від "Самопомочі" щодо підрахунку голосів на окремих дільницях чи в окремих районах", - зазначив Усов.

"Безумовно, ми до останнього будемо відстоювати необхідність дотримання високих стандартів проведення виборів і високої легітимності встановлення результатів", - сказав він.

Усов також підкреслив, що "визначення переможців покладено не на політичні партії, а на уповноважені органи – виборчі комісії, або суди".

Відповідаючи на питання про те, що один з членів міської комісії БПП голосує в унісон з Опоблоком, Усов сказав:

"Зараз немає жодного факту про якесь конкретне голосування, де б представник БПП зайняв незаконну або нелогічну позицію. Якщо такі факти будуть, то подання від місцевої організації про заміну такого члена ТВК буде скероване до ЦВК негайно. Ми ніколи не можемо бути на 100% впевнені в усіх людях, які працюють у комісіях, але ми несемо за них відповідальність".

"Для нас важливо, щоб наші члени комісії діяли відповідно до закону і до наших політичних поглядів, зокрема і на те, з ким ми можемо співпрацювати і об’єднуватись, а з якими політсилами в нас точно немає нічого спільного ні зараз, ні в майбутньому", - додав він. 

Як відомо, місцевий міський виборчком поспішно вранці в понеділок оголосив переможцем чинного мера Юрія Вілкула.

При цьому його опонент - представник "Самопомочі" Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі. Всі скарги політичної сили міська комісія вирішила розглядати у вівторок о 18-й годині. Таким чином на оскарження результатів виборів у суді кандидату від "Самопомочі" залишиться не більше 6 годин.

Попри це, на сайті ЦВК вже з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі  чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Представники кандидата від "Самопомочі" Юрія Милобога заявили, що вимагатимуть скасування результатів виборів на дільницях, щодо яких є скарги.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування