Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу проти Януковича продовжать після екстрадиції Колобова – ГПУ

Вівторок, 17 листопада 2015, 10:51

Заочне засудження екс-президента Віктора Януковича стримується тим фактом, що досі не відбулася екстрадиція з Іспанії екс-міністра фінансів Юрія Колобова.

Про це під час брифінгу у вівторок заявив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Він нагадав, що проти Януковича розслідується справа за підозрою у фінансуванні встановлення спецзв’язку на базі приватної компанії "Укртелеком".

"Колобов також є підозрюваним у цьому провадженні. Важливо саме завершити розслідування щодо двох цих осіб, щоб не розривати провадження. Тому ми на даний час очікуємо екстрадиції Колобова, щоб завершити провадження", – заявив Горбатюк.

За даними слідства, мережу спецзв’язку фінансували з жовтня 2010 року до липня 2013 року у змові з тодішнім прем’єр-міністром Миколою Азаровим, екс-міністром фінансів Юрієм Колобовим, його першим заступником Анатолієм Марковським, головою Держслужби спецзв’язку Геннадієм Резніковим та членом Наглядової ради "Укртелекому" Сергієм Дзеником.

Як відомо, Колобов був затриманий в Іспанії на початку березня. Наприкінці квітня Україна подала запит про його екстрадицію.

У середині жовтня ГПУ повідомила, що невідомі намагалися звільнити Колобова з-під варти за допомогою фальшивого листа начебто від імені Генпрокуратури України.

Ще в червні генпрокурор Віктор Шокін заявляв, що очікує перші результати заочного засудження Януковича до серпня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування