В ГПУ розповіли, кого підозрюють у спробі штурму Майдану в ніч з 10 на 11 грудня

Вівторок, 17 листопада 2015, 11:13

У справі про спробу силового розгону Майдану в ніч з 10 на 11 грудня про підозру повідомлено екс-керівництву держави та керівникам територіального підрозділу "Беркута".

Про це під час брифінгу у вівторок заявив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Як встановлено розслідуванням, дії були організовані вищим керівництвом держави, правоохоронних органів, а також по лінії громадської безпеки", - сказав він.

За словами Горбатюка, по цьому епізоду про підозру повідомлено екс-президенту Віктору Януковичу, екс-міністру внутрішніх справ Віктору Захарченку, його заступнику Ратушняку.

Також було встановлено двох керівників одного територіального підрозділу Беркуту, яким нещодавно повідомлено про підозру. Їхні бійці застосовували насильство, і від їхніх дій постраждали мітингувальники.

Горбатюк нагадав, що тоді Майдан намагалися штурмувати, посилаючись на судове рішення.

"Як встановлено, було отримано рішення суду про забезпечення позову КМДА від 9 грудня, яке потім Апеляційним судом скасоване як незаконне, а в ніч з 10 на 11 грудня було спроба силового розгону", - нагадав він.

"Самого рішення по суті про заборону проведення акцій не було. Це було рішення про забезпечення позову. Більшість насильницьких дій чинили підрозділі "Беркуту", які офіційно не були залучені до виконання рішення суду. До виконання рішення суду були залучені тільки 6 дільничних шевченківського райвідділу", - наголосив Горбатюк.

Під час спроби штурму Майдана в ніч з 10 на 11 грудня постраждали більше 30 протестувальників , в тому числі один депутат.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування