У Кривому Розі дозволили перерахувати 1 дільницю. Вілкул може скласти присягу

Середа, 18 листопада 2015, 08:06

У Кривому Розі територіальна виборча комісія дозволила перерахувати лише 1 дільницю, а 21 скаргу відхилили.

Про це повідомив народний депутат від "Самопомочі" Ярослав Маркевич у Facebook у середу зранку.

"Виборча комісія відмовилася розглянути скарги, а потім установити результати виборів. І одразу приступила до реєстрації депутатів (нагадаю переможцем у мерських перегонах вони раніше визнали Вілкула). Тому на першу годину ночі в Кривого Рогу (на думку виборчої комісії) є законно вибраний мер і депутати", - написав він.

"Ця ж комісія (не відходячи від каси) одразу призначає засідання міської ради на 9 ранку 18 листопада. Тобто на сьогодні. І тільки потім приступає до розгляду скарг", - додає депутат.

За його словами, ТВК вирішила "задобрити" або відволікти проукраїнську громадськість – і дозволила зробити перерахунок голосів на одній виборчій дільниці.

"Інші скарги (21 штука) – відмовити. Відмовити не складно, бо в комісії ЗА Вілкула – 12 із 18 членів комісії. Разом голосують ОПО(блок), БЮТ, БПП, НФ, РПЛ", - наголосив Маркевич.

О 10 ранку буде засідати нова міська рада.

"Солідарність, Народний Фронт, "Батьківщина" й Радикальна партія (які у міській комісії голосували ЗА Вілкула) повинні будуть пояснити, кого саме вони представляють у міськраді", - написав член "Самопомочі".

Кривой Рог. Единодушная комиссия и косточка для проукраинских сил.Избирательная комиссия отказалась рассмотреть жалобы...

Posted by Yaroslav Markevich on Tuesday, November 17, 2015

"Cьогодні Вілкула можуть привести до присяги", - пише з цього приводу "Самопоміч" у Твіттері.

Раніше повідомлялося, що "Самопоміч" оскаржить кінцевий протокол Криворізької комісії про визнання Юрія Вілкула переможцем, якщо комісія не скасує відповідне рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування