За роздачу "тітушкам" понад 400 автоматів МВС оголошено з десяток підозр

Середа, 18 листопада 2015, 11:49

Влада за Віктора Януковича роздала так званим "тітушкам" табельну зброю Міністерства внутрішніх справ, за що повідомлено підозру екс-керівництву МВС та трьом працівникам складів.

Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк на спецбрифінгу у Києві.

"Влада для придушення протестів взагалі перейшла всі межі і вирішила озброїти "тітушок". Це відбулося 20 лютого", - сказав він.

"Зі складів Міністерства внутрішніх справ, мобілізаційних складів, де зберігалася зброя, було видано безпосередньо представникам цих "тітушок" 408 одиниць вогнепальної автоматичної зброї і, – вдумайтеся!, – 90 тисяч патронів. Що взагалі було в головах тих, хто приймав рішення видавати таку кількість зброї, таку кількість набоїв для цих тітушок?", - заявив Горбатюк.

Він наголосив, що "свідомо представники влади перейшли всі межі і були готові до широкомасштабного застосування цієї зброї".

"За цими епізодами повідомлено про підозру – безпосередньо за видачу зброї – також колишньому міністру внутрішніх справ (Віталію) Захарченку, його заступнику (Віктору) Ратушняку, начальнику департаменту ресурсного забезпечення (Павлу) Зінову, які безпосередньо вказівки на видачу цієї зброї", - повідомив Горбатюк.

"Також 3-м працівникам мобілізаційних складів МВС повідомлено підозру. На даний час слідство щодо них завершується", - заявив він.

"Крім того, повідомлено про підозру 5 так званим "тітушкам", один із яких арештований…", - додав представник Генпрокуратури.

Горбатюк також зазначив, що правоохоронці всю зброю повернули, а "тітушки" – ні.

Відтак, на разі не відомо, де знаходяться 408 автоматів. Знайдено тільки шість у представників злочинних угрупувань, у тому числі, причетних до викрадення Юрія Вербицького.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування