Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП та "Самопоміч" вимагають перерахувати бюлетені у Кривому Розі

Середа, 18 листопада 2015, 18:29

Партія "БПП "Солідарність" оприлюднила заяву з вимогою перерахунку бюлетенів у Кривому Розі.

Про це йдеться на Facebook політсили.

"Партія "БПП "Солідарність" вимагає від ЦВК рішення про перерахунок бюлетенів на всіх дільницях, де існують сумніви щодо чесності волевиявлення під час проведення другого туру виборів мера міста Кривий Ріг", - сказано у заяві.

"Перерахунок бюлетенів має бути проведений публічно, у присутності ЗМІ, політичних партій і громадських організацій. Тільки це може зняти будь-які питання щодо переможця виборів", - зазначається у повідомленні.

У політсилі заявили, що категорично засуджують початок роботи новобраних органів місцевої влади доти, поки не будуть розглянуті всі скарги та винесені всі судові рішення, які стосуються питань прозорості виборчого процесу. 

З подібною заявою виступила й фракція партії "Самопоміч".

У "Самопомочі" вважають, що рішення Криворізької міської виборчої комісії про визнання Юрія Вілкула обраним мером до того, як були розглянуті всі скарги, "поставило під сумнів демократичність і прозорість проведення місцевих виборів".

"Для забезпечення максимальної прозорості і об'єктивності виборчого процесу вимагаємо: 1) скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії № 148 від 16 листопада 2015 року про визнання обраним Криворізьким міським головою Вілкула Ю. Г.; 2) замінити членів Криворізької міської комісії, які проголосували за це рішення; 3) ухвалити рішення про проведення повторного перерахунку голосів повторного голосування на виборах Криворізького міського голови після заміни складу Криворізької міської комісії", - зазначено у зверненні  "Самопомочі", адресованій главі ЦВК.

Як відомо, 16 листопада, у понеділок, міський виборчком оголосив переможцем виборів у Кривому Розі чинного мера Юрія Вілкула. 

На сайті ЦВК теж з'явилася інформація про перемогу представника "Опозиційного блоку".

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

При цьому Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі.

У вівторок, 17 листопада, сотні людей прийшли під будівлю, де ТВК мала розглянути скарги Милобога, щоб висловити незадоволення визнанням Юрія Вілкула міським головою.

У середу, 18 листопада, у Кривому Розі відкрили сесію міської ради тапредставили новим очільником міста Юрія Вілкула, попри те, що скарги Милобога розглянуті не були.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...