Лещенко розповів, хто стоїть за організацією його переслідування

Середа, 18 листопада 2015, 22:21

Народний депутат БПП Сергій Лещенко заявив, що глава МВС Арсен Аваков та нардеп від "Народного фронту" Микола Мартиненко стоять за організацією його переслідування.

Про це політик сказав в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

"Я відчуваю не погрози, я відчуваю, що перебуваю під незаконним стеженням з боку правоохоронних органів, зокрема, прослуховування мобільних телефонів. Збір інформації, відносно мене, з метою з'ясування джерел моєї інформації, а також подальшої дискредитації, якщо їх будуть цікавити подальші дії в тій кампанії, яку вони замислили", - заявив Лещенко.

"Це робить Аваков та Мартиненко, обидва вони стали фігурантами публікації останніми місяцями й вони об'єднали зусилля і зокрема працюють щодо мене зараз. А технічну функцію виконує МВС", - сказав він на запитання "Хто за цим може стояти?".

"Вони роблять спроби нівелювати мої викриття щодо кримінальної справи по Мартиненку у Швейцарії. Щодо його зловживання в урановій та титановій галузях. І щодо переказу їхнім однопартійцем, народним депутатом Ігорем Котвіцьким 40 мільйонів доларів на Панаму", - заявив нардеп.

"Тут злочин скоєно службовими й посадовими особами МВС, які вставили мій номер в запит на прослуховування, знаючи що це я, а представляючи мене в цьому запиті іншою особою, людиною, яка підозрюється в кримінальних правопорушеннях. За КПК, вони не мають права прослуховувати народного депутата до того моменту, поки парламент не складе недоторканість, не зніме з цього депутата, не позбавить його - це пряме порушення КПК і кримінальний злочин", - додав Лещенко.

Як відомо, депутат від БПП Мустафа Найєм побоюється, що проти його соратника Сергія Лещенка можуть використати методи, які застосовувала команда екс-президента Віктора Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування