Сербські політики з’їздили в Крим, ГПУ відкрила провадження

Четвер, 19 листопада 2015, 14:29

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом візиту сербських політиків до Криму у жовтні 2015 року.

Про це йдеться у листі в.о прокурора Крима ГПУ Назара Холодницького до народного депутата Георгія Логвинського, який є в розпорядженні "Європейської правди". 

ГПУ відкрила справу у відповідь на звернення Логвинського про те, що 26 жовтня делегація з 8 сербських політиків так званого "Патріотичного блоку" прибули на територію Криму.

У складі делегації були голова Демократичної партії Сербії, яка має 21 місце у сербському парламенті, депутат Народної скупщини (парламенту Сербії) Санда Рашкович-Івич, її заступник Мілан Лапчевис, голова політради Драгана Тріфкович, представники сербського політичного руху "Двері" - Бошко Обрадович, Зоран Радойічіч, Югослав Кіпріанович, Стефан Свркота.

Крім того, під час перебування у Ялті Рашкович-Івич заявляла про підтримку так званого "референдуму", який провели проросійські сили у Криму у березні 2014 року.

"Таким чином, представники сербської делегації незаконно потрапили на територію анексованого півострову, вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 323-1 КК України", - відзначили у ГПУ.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...