Яценюк каже, що нових міністрів вже узгоджують з Порошенком

Четвер, 19 листопада 2015, 21:59

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що у нього є пропозиції щодо кадрового складу уряду, і вони узгоджуються з президентом країни.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Прайм-Тайм з Мирославою Гонгадзе", яке транслювалося на телеканалі "Перший Національний" в четвер.

"У мене вже є конкретний план щодо нової структури Кабміну, нової структури обласних і районних держадміністрацій і щодо окремих кадрових призначень. І з президентом України ми повинні ухвалити спільне рішення - у нього найбільша фракція. Ми почали цей процес обговорень", - сказав Яценюк.

"У прем'єра немає повноважень самостійно поміняти Кабінет міністрів. Така Конституція. У прем'єра немає повноважень самостійно змінити того чи іншого міністра", - підкреслив глава уряду.

Яценюк нагадав, що 11 грудня прийде у Верховну Раду зі звітом про роботу уряду.

При цьому він виступив за збереження чинної парламентської коаліції. "Немає права, щоб вона розвалилася. Це просто не варіант для країни", - сказав глава уряду.

"Деякі українські політикани, які сподіваються, що на популістській риториці, на антиурядової риториці можна заробити рейтинг, а потім будуть дострокові парламентські вибори, а потім вони повернуться кудись на білому коні. Я думаю, що "потім" вже не буде. Історія не часто надає шанс. Вважаю, що це останній шанс для України стати частиною європейського простору і це останній шанс на успіх", - сказав Яценюк.

Як відомо, раніше європейське видання Politico за підсумками спілкування з Яценюком повідомило, що він має намір протягом двох тижнів звільнити міністрів енергетики Володимира Демчишина, охорони здоров'я Олександра Квіташвілі та освіти Сергія Квіта.

Однак Квіт згодом спростував інформацію про те, що його хочуть зняти з посади.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування