У наближених до керівника АТR людей і компаній Росія проводить обшуки

Понеділок, 2 листопада 2015, 09:27

Вранці 2 листопада в Криму почались обшуки у колишніх співробітників телеканалу АТR, у батьків власника телеканалу Ленура Іслямова і в його будинку в Москві, де мешкає його син.

Пізніше стало відомо про обшуки і на підприємствах Іслямова в рамках кримінальної справи, порушеної російською ФСБ стосовно нього, повідомляє Крим.Реалії.

Іслямов у коментарі цьому ресурсу сказав, що ранкові обшуки ФСБ у будинках колишніх співробітників і його рідних у Криму і в Москві 2 листопада – це "спланований наступ на нього і його бізнес".

На його думку, такі дії – це наслідок його антикремлівської позиції і реакція на блокаду Криму, ініціатором якої він є.

"У нас уже була інформація про те, що вони готують широкомасштабний наступ, і вони його почали по всіх фронтах. Вони зараз намагатимуться забрати всі підприємства. Вони зараз відкликали ліцензію мого банку в Москві, який у Криму є в тому числі", - заявив Іслямов.

"Вони йтимуть зараз по накатаній системі. Вони зараз будуть чавити все, що пов'язано зі мною. Потім представляти мене міжнародним терористом", - сказав він.

Іслямов вважає, що це – "помста за те, що не прийняв правила гри Путіна щодо Криму".

"Мало того, ось цю громадянську блокаду, яку ми зробили, після якої говорили, що Крим все це чудово переживе і все це чудово, а російський виробник підніме свої обороти. От ви тепер бачите, як реагує на це Росія. Це означає, що громадянська блокада працює", - зазначив він.

Як відомо, з 1 квітня 2015 року єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR припинив аналогове мовлення на території анексованого півострова, оскільки йому не видали російську ліцензію. 17 червня телеканали "ATR" і "LALE" відновили своє мовлення через супутник та інтернет з Києва.

Зараз Іслямов мешкає на материковій Україні і є одним з головних ініціаторів громадянської акції з блокади Криму, яка стартувала 20 вересня.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. Серед вимог – скасування українського закону про ВЕЗ "Крим".

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...