Контракт на закупівлю газу для ОПЗ визнаний корупційним - Саакашвілі

П'ятниця, 20 листопада 2015, 02:35

Наглядова рада реформ держпідприємств ініціює скасування контракту щодо закупівлі газу, укладеного Одеським припортовим заводом (ОПЗ), як корупційного.

Про це написав глава ради, голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, на своїй сторінці в facebook.

"Обговорили контракт із закупівлі газу, укладений ОПЗ через підставну компанію. Прийшли до одноголосного висновку, що контракт корупційний і завдає великої шкоди нашому бюджету", - написав Саакашвілі за підсумками засідання.

За його словами, попередня оцінка цього збитку - $ 90 млн на рік.

"Будемо зупиняти за допомогою прокуратури і всіма іншими методами" - підкреслив глава Наглядової ради реформ держпідприємств.

Він вказав, що в засіданні ради брали участь міністри економіки, інфраструктури, аграрної політики, голова Фонду держмайна, представник президента в Кабінеті міністрів, представники МВФ, ЄБРР та експерти.

У той же час, Саакашвілі не уточнив про який конкретно контракт йдеться.

Як повідомляла "Економічна правда", Одеський припортовий завод напередодні приватизації уклав газовий контракт з невідомою компанією, який позбавить ОПЗ частини валютної виручки.

З листопада на ОПЗ почала поставляти газ маловідома австрійська компанія Antra GmbH, що має українське коріння. Новий постачальник прийшов на зміну структурам групи Приват, які з липня постачали завод газом.

Договір передбачає давальницьку переробку газу Одеським припортовим з відвантаженням кінцевої продукції цій фірмі.

Модель роботи на давальницькій сировині передбачає, що весь кінцевий продукт буде належати постачальнику газу, що позбавляє ОПЗ валютної виручки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...