Заступник глави СБУ підтвердив, що пішов з посади через Шокіна

Субота, 21 листопада 2015, 09:48

Головною причиною, чому Віктор Трепак подав у відставку з посади першого заступника голови СБУ - начальника ГУ по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю стала неможливість ефективно боротися з корупцією, поки на чолі ГПУ знаходиться Віктор Шокін.

Про це Трепак повідомив в інтерв'ю ZN.UA.

Він зазначив, що перш ніж подати рапорт, він зустрічався з президентом Порошенком 28 жовтня.

За його словами, предметом розмови з главою держави було, в тому числі, і справа так званих "діамантових прокурорів".

"Я попросив звільнити мене із займаної посади "у зв'язку з неможливістю виконання очолюваним мною спеціальним підрозділом визначених законом завдань щодо протидії корупції та організованої злочинності через перебування на посаді генерального прокурора України Шокіна В.М." Це - головна причина мого рішення. Хоча і не єдина", - розповів він.

Трепак уточнив, що подав два рапорти на звільнення з посади: перший - 29 жовтня на ім'я голови СБУ.

"Я діяв у відповідності з існуючими в Службі правилами: заступник голови подає рапорт про звільнення голові, а голова на його підставі вносить подання президенту, який видає відповідний указ. За аналогією з процедурою призначення на цю посаду", - повідомив Трепак.

За його словами, після того, як з моменту подачі рапорту пройшло 10 днів і на нього не було належної реакції, 9 листопада він подав другий рапорт - безпосередньо на ім'я президента.

"Закон дає мені таке право: відповідно до ст. 13 закону" Про Службу безпеки України ", подання глави СБУ обов'язково для призначення його заступника, а для звільнення закон такого подання не вимагає", - пояснив він.

Він також повідомив, що наразі перебуває на лікарняному.

Про відставку Трепака стало відомо 13 листопада.  Причиною відставки джерела називали незгоду чиновника працювати на посаді через діяльність генпрокурора Віктора Шокіна. Згодом речник СБУ Олена Гітлянська заперечила це.

Трепака був призначений на посаду 19 липня 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування