ГПУ: Мін'юст саботує розслідування проти Лавриновича

Понеділок, 23 листопада 2015, 17:15

Генпрокуратура звинувачує Міністерство юстиції у саботажі розслідувань проти свого колишнього керівництва часів Януковича.

Про це на брифінгу заявив начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За його словами, мова йде про розслідування Генпрокуратурою закупівлі у американської компанії на 8,5 млн гривень послуг з юридичної оцінки справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Однак, стверджує Горбатюк, зараз Мін'юст перешкоджає такому розслідуванню.

"На запити слідства дати оцінку цим діям, а також внести позов надається відповідь, що люди, які ініціювали укладення цього договору (з американською компанією – ред.), співробітники Міністерства юстиції, на даний час не працюють і тому Міністерство юстиції позбавлене можливості реагувати на такі порушення і їх фіксувати", – сказав він.

Горбатюк назвав це "абсолютно безпідставною позицією, яка зовсім не сприяє у розслідуванні".

Також він дорікнув міністру юстиції Павлу Петренку, що він не сприяє у розслідуванні, а лиш скаржиться у своїх інтерв'ю на переслідування з боку ГПУ.

"А ми бачимо в інтерв'ю скарги на те, що у цих провадженнях слідчі викликають на допити свідків з Міністерства юстиції і тримають їх по 7-8 годин", – обурився він.

Як відомо, обвинувачуваним у справі про закупівлю послуг американської юридичної компанії Skadden, яка виправдовувала переслідування Тимошенко, проходить екс-міністр юстиції Олександр Лавринович. Наразі він перебуває під заставою.

На минулому тижні нинішній міністр юстиції Павло Петренко викликався на допит в ГПУ у справі про тиск на суддів Конституційного суду у питанні люстрації.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...