Льовочкін звинуватив Захарченка у бажанні "переписати кримінальну справу"

Понеділок, 23 листопада 2015, 22:50

Народний депутат фракції "Опозиційний блок" Сергій Льовочкін звинуватив колишнього главу МВС Віталія Захарченка у бажанні переписати "кримінальну справу про його власні злочини" під час Євромайдану.

Відповідну заяву політика оприлюднила його прес-служба.

"Сподіваюся, що справу про злочин проти студентського Майдану найближчим часом буде передано до суду й всі замовники та виконавці цього злочину, у тому числі й Захарченко, будуть засуджені", - сказав Льовочкін.

Він нагадав, що подав у відставку з посади глави адміністрації президента Віктора Януковича після побиття студентів вранці 30 листопада 2013 року.

"Моє рішення було протестом проти того, що зробив Захарченко, його подільники й підлеглі з мирним протестом студентів", - зазначив Львочкін.

"Сьогоднішнє інтерв’ю головного міліціонера країни часів Майдану - то брехлива спроба переписати кримінальну справу про його власні злочини, яку, звісно, переписати не можливо. А ще це спроба пояснити світу, що це не вони повні дебіли, а то вороги у них потужні", - підкреслив політик.

Як відомо, 23 листопада Захарченко звинуватив екс-главу адміністрації президента Сергія Льовочкіна в розгоні студентів на Майдані 30 листопада 2013 року.

Нагадаємо, Генпрокуратура повідомила, що розгін активістів Євромайдану 30 листопада 2013 року ініціював особисто екс-президент Віктор Янукович, організували його екс-глава МВС Віталій Захарченко та тодішній секретар РНБО Андрій Клюєв.

Під час розгону Майдану Льовочкін обіймав посаду голови адміністрації президента.

Андрій Клюєв в цей час очолював РНБО.

Після подій в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року Льовочкін подав у відставку з посади глави АП, яку Янукович не прийняв відразу.

У грудні 2014 року Янукович заявив, що підозрює Льовочкіна в організації розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада, той ці звинувачення відкидав.

17 січня 2014 року Янукович таки звільнив Льовочкіна, і через декілька днів на його місце призначив Клюєва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування