Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Луганщині СБУ ліквідувала конвертцентр, який фінансував терористів

Вівторок, 24 листопада 2015, 06:33

У Луганській області співробітники Служби безпеки України ліквідували конвертаційний центр, через який щомісяця відмивалося більше 10 млн грн.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Організатором конверту був житель Сівероськодонецька, який" обслуговував "ряд підприємств, у тому числі з тимчасово окупованих терористами територій. Крім переведення в готівку грошей через фіктивні безтоварні операції, конвертцентр штучно формував податкові кредити для ухилення від сплати податків", - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби встановили, що кошти "відмиті" для підприємств з "ДНР/ЛНР" йшли на фінансування незаконних збройних формувань і утримання "урядів" псевдореспублік.

Під час обшуків правоохоронці вилучили велику суму готівки, печатки підприємств з різних регіонів України, бухгалтерські документи, оргтехніку і велику кількість пластикових банківських карток для отримання готівки.

Організатор конвертаційного центру затриманий. За постановами суду накладено арешти на рахунки фіктивних підприємств, сума коштів на них перевіряється.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...