Ремонтники розпочали заміну зруйнованої опори на одній з ЛЕП

Вівторок, 24 листопада 2015, 08:57

Ремонтна бригада "Укренерго" розпочала заміну зруйнованої опори лінії електропередач 220 кВ "Каховка – Титан", за якою електроенергія може подаватися до Криму і двох районів Херсонської області.

Про це повідомляє у вівторок "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу компанії.

"На світанку бригада виїхала, зараз проводиться розчищення, працює бурова машина – буде встановлена нова опора замість зруйнованої. Далі ми плануємо підправити сусідні опори, вирішується питання навішування проводів", - зазначили в прес-службі.

За даними "Укренерго", на даний момент компанія отримала доступ для ремонту виключно цієї ЛЕП, ремонт решти ліній, що йдуть на Крим, не виконується.

Як повідомлялося, в окупований Крим електроенергія з континентальної частини України може надходити за чотирма ЛЕП: 330 кВ "Мелітополь-Джанкой", 330 кВ "Каховка-Острівська", 330 кВ "Каховка-Джанкой" та 220 кВ "Каховка-Титан".

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

НЕК є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Раніше координатор "блокади Криму" Ленур Іслямов зазначав, що одну з трьох ліній електропередач на "кордоні" з анексованим Росією Кримом буде відновлено найближчим часом.

Учасники блокади окупованого Криму ставили умовою допуску до ремонту ЛЕП перерізання проводів, якими електроенергія може надходити на півострів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування