Лавров скасував візит у Туреччину і росіянам радить туди не їздити

Вівторок, 24 листопада 2015, 15:50

Глава МЗС Росії Сергій Лавров скасував візит до Туреччини, який мав відбутись 25 листопада.

Про це повідомляє ТАСС.

"Прийнято рішення про те, щоб скасувати ту зустріч, яка планувалася на 25 листопада в Стамбулі на рівні міністрів закордонних справ РФ і Турецької республіки", - заявив Лавров журналістам.

За словами Лаврова, "те, що сьогодні необхідно підкреслити, полягає в наростанні терористичних загроз, які походять з території Туреччини".

"І це безвідносно до того випадку, який стався у вівторок", - сказав він, маючи на увазі атаку турецьких ВПС на російський літак Су-24.

Лавров також "порадив" росіянам утриматись від поїздок в Туреччину.

Як відомо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські турки захопили одного з пілотів. Російські військові вертольоти проводять пошуки пілотів.

ЗМІ повідомили, що один з пілотів збитого турецькими військовими російського бомбардувальника Су-24 загинув.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News