Рада дала згоду на арешт судді госпсуду Київської області

Середа, 25 листопада 2015, 12:37

Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт судді господарського суду Київської області Павла Скутельника.

За надання згоди на затримання Скутельника проголосували 228 народних депутатів, за його арешт – 230. Це рішення було прийнято після великої кількості сигнальних голосувань, оскільки у сесійній залі було мало депутатів.

Перед голосуванням у Верховній Раді виступив голова Верховного Суду Ярослав Романюк. Він розповів, що Скутельник, за версією слідства, нібито вимагав від директора одного із підприємств Міноборони $15 тисяч  за позитивне вирішення її справи в суді. Як стверджує слідство, Скутельник отримав ці гроші, і наступного дня клопотання директора було задоволено в суді. Романюк зазначив, що слідчі знайшли мічені кошти в будинку Скутельника, а сам він нібито зник та був оголошений у розшук.

Голова Верховного Суду закликав Раду підтримати подання Генпрокуратури та дати згоду на зняття депутатської недоторканності із Скутельника.

У свою чергу Скутельник, виступаючи із трибуни ВР, заявив, що матеріали справи сфабриковано, а підозру йому не висували. Він запевнив, що не переховувався від слідства та разом із адвокатом із власної ініціативи приходив на допити в ГПУ.

"Підозра мені не вручалася і не оголошувалася. Вказаного злочину я не скоював", - заявив Скутельник.

Він закликав депутатів не підтримувати подання ГПУ про його арешт.

Як відомо, 19 травня 2015 року СБУ затримала суддю Скутельника за підозрою в хабарництві.

Суддю звинувачують в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах - на суму $15 тис. у питанні банкрутства держпідприємства Міністерства оборони України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування