Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Савченко вимагає визнати загримованого "ФСБшника" лжесвідком

Середа, 25 листопада 2015, 16:19

У суді у справі Надії Савченко з боку звинувачення виступав лжесвідок.

Про це в суді заявив адвокат Савченко Ілля Новіков, передає Медиазона.

Він зробив заяву про це, але пояснив, що клопотання захист подасть, коли буде надавати свої аргументи. Новіков повідомив, що сам з'їздив до Воронежа і на власні очі побачив свідка Почечуєва. За його словами, він виглядавє інакше.

"З'ясувалося, що у нас підроблений свідок. Ми пам'ятаємо, як виступав офіцер ФСБ Олексій Почечуєв. Під його показами залишився його підпис. Я його бачив на власні очі. І він не виглядає як 40-річний, він виглядав як чоловік сильно за 50. Ми провели дослідження його підпису. Волчевидь, як визначив експерт, це були підписи різних осіб", - заявив у суді Новіков.

Він передав суду копію висновку експерта зі словами "є підстави перевірити, хто перед нами виступав".

"Ми хочемо, щоб суд був у курсі. Ми не можемо залишити це без уваги. Своє клопотання ми заявимо, коли захист буде подавати докази. У цієї особи, яка виступала на суді, є характерна особливість, яку упізнала Надія Савченко. Вона бачила цю особливість раніше. Надія Савченко стверджує, що той чоловік був старшим у групі, яка везла її в Вороніж", - сказав Новіков.

Савченко заявила, що суд вже кілька разів не брав до уваги дані їй опису людей, які брали участь у її вивезенні з території України: "Я впізнаю їх усіх: по ході, голосу, фігурі, хребту. І я дуже докладно описала цих людей своєму захиснику", - сказала вона.

Свідок, що назвався Почечуєвим. Фото: Відкрита Росія

Нагадаємо, людина, представлена в суді як співробітник УФСБ по Воронезькій області Олексій Почечуєв, виступав на процесі Савченко на засіданні 6 жовтня і 7 жовтня. Він виступав у перуці і гримі. За версією звинувачення, яку підтвердив в суді допитаний Почечуєв, він доставив Надію Савченко у Вороніж після того, як наряд ДПС затримав її неподалік від селища Кантемирівка.

Савченко наполягає на тому, що після полону в Луганській області сепаратисти, кілька разів змінивши автомобілі, вивезли її в Росію, де передали співробітникам ФСБ. За її словами, це був не один Почечуєв, а п'ятеро співробітників в масках.

Наступне засідання суду відбудеться у четвер, 26 листопада.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...