Державіаслужба повідомила Росію про заборону транзиту для всіх літаків

Середа, 25 листопада 2015, 20:41

Державіаслужба України направила листи до Росавіації та МЗС України у яких повідомила про припинення транзиту для всіх літаків РФ.

Про це повідомляє Мінінфраструктури на своїй сторінці в Facebook.

"На виконання сьогоднішнього рішення Уряду Державіаслужба вже направила листи до Росавіації та МЗС України, якими повідомила, що транзит для всіх літаків Російської Федерації повітряним простором України припиняється з 00:00 26 листопада", - говориться у повідомленні мінистерства.

Як раніше повідомлялося, Україна закрила небо для всіх транзитних польотів російських авіакомпаній.

Яценюк доручив Мінінфраструктури та голові "Украероруху" відповідно до законодавства повідомити Російську Федерацію про те, що російські авіакомпанії і російські літаки більше не мають права використовувати український авіаційний простір.

Прем'єр нагадав, що  заборона для військових літаків, а також літаків, які здійсyюють військові транзитні перевезення вже була.

Як повідомлялося, у серпні 2014 року Росія заборонила транзитний проліт для українських авіакомпаній через свій повітряний простір.

У свою чергу Державна авіаційна служба України з 20:00 14 серпня запровадила для російських авіакомпаній "Трансаеро" і "Аерофлот-російські авіалінії", які виконують польоти з Росії до Болгарії, Ізраїлю, Туреччини, Єгипту і Греції через повітряний простір України, спеціальний режим виконання транзитних польотів через територію України.

Зазначені авіакомпанії можуть перетинати повітряний простір України за умови одержання дозволу Державіаслужби окремо для кожного рейсу.

Як відомо, 25 вересня Україна запровадила санкції проти російських авіакомпаній, які здійснювали польоти в Крим.

Київ мотивував своє рішення двосторонньою угодою, яка дозволяє такий крок в разі порушення перевізниками українського законодавства.

У той же час, Росія відповіла "дзеркальними" заборонами на польоти п'яти українським компаніям, ніяк своє рішення не мотивуючи.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування