Росія розгорне в Сирії біля кордону Туреччини ЗРК С-400

Четвер, 26 листопада 2015, 01:56

Найближчим часом на авіабазі Хмеймім будуть розгорнуті зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) С-400 "Тріумф" та збільшено кількість винищувачів.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, пише Комерсант.

На авіабазі "Хмеймім" будуть розгорнуті ЗРК С-400 "Тріумф", що надійшли на озброєння Збройних сил Росії в 2007 році. Генштаб розглядає можливість збільшення складу російської авіагрупи в Сирії ще на 10-12 машин.

У Генштабі РФ, спочатку планувалося перекинути до Сирії кілька дивізіонів системи більш старого типу, однак військові запропонували президентові Росії Володимиру Путіну використовувати саме С-400, оскільки тоді з'являється можливість вперше випробувати її в реальних умовах.

Шойгу підкреслив, що російські системи ППО в Сирії будуть готові знищити "будь-яку повітряну ціль, що представляє потенційну небезпеку для російської авіації".

Помічник президента РФ з питань військово-технічного співробітництва Володимир Кожин повідомив, що продаж російських ЗРК сирійським військовим не обговорювався, і після закінчення операції комплекси будуть повернуті в місця постійної дислокації.

Міністр оборони РФ також нагадав озвучене раніше Генштабом рішення про те, що бомбардувальники будуть виконувати бойові завдання виключно під прикриттям винищувальної авіації.

Основу російської авіагрупи в Хмеймімі складають штурмовики Су-25СМ (12 машин), фронтові бомбардувальники Су-24М і Су-34 (по 12 машин), винищувачі Су-27СМ і Су-30СМ (по чотири машини). Також у розпорядженні військових 12 ударних вертольотів Мі-24 і три багатоцільових Мі-8 (спочатку їх було чотири, але одна машина була знищена терористами при евакуації штурмана збитого Су-24М).

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування