МЗС закликає українців бути обережними під час перебування у Тунісі

Четвер, 26 листопада 2015, 04:24

У зв’язку зі зростанням рівня терористичних загроз на території Туніської республіки, українці мають виявляти підвищену пильність і обережність під час перебування на території країни.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України.

З 24 листопада 2015 року на території Туніської Республіки запроваджено надзвичайний стан терміном на один місяць, що, зокрема, передбачає введення у столичному вілаєті (регіоні) Туніс комендантської години з 21:00 до 05:00.

Враховуючи викладене, МЗС закликає громадян України під час перебування на території Тунісу дотримуватися таких рекомендацій:

- виявляти підвищену пильність та обережність, утримуватися від відвідування місць надмірного скупчення людей, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших масових заходах;

- завжди мати при собі документи, які посвідчують особу та законність перебування в Тунісі, неухильно виконувати вимоги та вказівки представників місцевих правоохоронних органів;

- не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки, максимально обмежити пересування у нічний час;

- утриматися без нагальної потреби від поїздок до м.Туніс та відвідання вілаєтів Туніс, Аріана, Бен Арус, Кассерін, Кеф, Меденін, Татауін, Сіді Бузід;

-  при виборі місця відпочинку надавати перевагу готелям, розташованим в найбільших туристичних центрах країни (міста Хаммамет, Сус, Махдія, Табарка, Тозер, острів Джерба тощо).

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації на території Тунісу, загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Туніській Республіці за номером телефону (+216) 24 600 389 (працює цілодобово), або на "гарячу лінію" МЗС України: (+38 044) 238 16 57.

Як повідомлялось, в автобусі, що перевозив президентську охорону, у  центрі міста Туніс стався вибух, за даними AFP загинуло 12 осіб та поранено 16. Пізніше стало відомо, що відповідальність за цей теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування