Плотницький готовий покликати на "вибори" когось "нормального" з Києва

Четвер, 26 листопада 2015, 07:58

Місцеві "вибори" на території, підконтрольній "ЛНР", заплановані на 21 лютого, з великою імовірністю пройдуть за законом, який буде погоджено з Києвом.

Про це заявив голова так званої "ЛНР" Ігор Плотницький в інтерв'ю РИА Новости.

"Мені здається, що вибори пройдуть за законом, який буде погоджено в ході обов'язкових прямих переговорів між представниками народних республік і Києва", - сказав він.

Крім того, Плотницький заявив, що не збирається переносити запланований на 21 лютого вибори.

"Вибори не можна переносити нескінченно і використовувати їх в якості розмінної політичної монети. Колись має настати кінець. І якщо Україна вкотре буде грати в цю рулетку, то, значить, в черговий раз програє", - заявив ватажок ОРЛО.

Плотницький вважає, що такі переговори йдуть і дають "обнадійливі результати" завдяки зусиллям російської дипломатії, а також Німеччини й Франції.

Він також заявив, що лідери "ЛНР" запросять на місцеві "вибори" спостерігачів із Києва, а також міжнародних спостерігачів.

Плотницький зазначив, що запрошення американському сенатору Джону Маккейну залишається в силі.

"Знайдуться ще й нормальні, справді видатні українці, які користуються загальною повагою, моральним авторитетом, таких ми теж будемо запрошувати", - заявив він.

У жовтні, після зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі, лідери бойовиків "ДНР" і "ЛНР" погодилися перенести т.зв. "місцеві вибори" на 2016 рік, хоча українська сторона домагалася їх скасування, щоб справжні вибори пройшли за українськими законами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування