Адвокат вважає, що сестру Савченко хочуть залякати і не пускати в РФ

Четвер, 26 листопада 2015, 12:30

Допит Віри Савченко може відбутися в Грозному вже наступного тижня, вона не збирається ховатися від слідства і поїде туди, щоб дати пояснення з приводу інциденту.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як відомо, проти Віри Савченко в Росії порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 287 КК РФ – "образа суду". Ображеним себе почуває Грозненський суддя Вахіт Ісмаїлов, який видалив Савченко із залу суду над Карпюком і Клихом за сперечання.

Згідно з документом, Савченко огризнулася: "Не суддя, а чмо", – фраза потрапила до протоколу судового засідання від 26 вересня 2015 року і послугувала підставою для порушення кримінальної справи.

Савченко-молодша заперечує, що ненормативно відгукувалася про суддю.

"Брати під варту Віру Савченко було б зовсім too much, але можу сказати тільки одне: сестри Савченко – дуже ризикові люди", - прокоментував адвокат Микола Полозов.

"Питання не в тому, чи робила щось Віра. Я слабко вірю, що вона спеціально кидалася на цей суд і якісь слова їм говорила. Питання в тому, що Віра проявляє досить велику активність, як щодо захисту своєї сестри, так і щодо захисту інших громадян України", - сказав він.

На думку Полозова, "тут завдання стоїть у влади не стільки Віру посадити чи оштрафувати, скільки налякати й вичавити з країни, щоб вона сюди більше не приїжджала".

"За аналогією зі справою Чубарова, Джемілєва, на яких порушили справи, щоб вони тут не з'являлися. Тут такий же підхід", - сказав адвокат.

"Сподіваюся, нам дадуть допитати Віру в ході суду, але боюся, що після цього в'їзд на територію Російської Федерації буде закрито", - додав Полозов.

Після процесу 25 листопада адвокати жартували в коридорі суду: "Залишилося тільки маму (Надії) за що-небудь притягнути, і буде готове організоване злочинне угруповання Савченко".

Як відомо, раніше на російському кордоні у Віри Савченко вилучили 24 книги її сестри, яку Росія незаконно утримує в СІЗО. Книгу "Сильне ім'я Надія" будуть перевіряти на екстремізм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування