Суд у Криму припинив розгляд скарги майданівця Костенка на тортури в ФСБ

Четвер, 26 листопада 2015, 13:31

Гарнізонний військовий суд Криму припинив розгляд скарги на тортури в ФСБ кримчанина Олександра Костенка, засудженого за участь у Майдані і "побиття працівника "Беркута".

Про це повідомив його адвокат Дмитро Сотников у своєму Facebook.

Полагаю все ждут сообщений о вчерашнем судебном заседании. Не знаю, то ли блокада как-то повлияла, но планы военных отно...

Posted by Dmitriy Sotnikov on 25 листопад 2015 р.

"Суддя припинив провадження на тій підставі, що доводи про тортури Сашка (Костенка – ред.) співробітниками ФСБ розглянуто в основній кримінальній справі в Київському районному суді м. Сімферополь. Однак, в ході розгляду основної кримінальної справі як раз ці доводи суддею Можелянским і не перевірялися, бо він вважав їх такими, що виходять за рамки пред'явленого обвинувачення", - повідомив адвокат.

"Така відповідь безумовно краща, ніж відмова у задоволенні скарги. Стрілки переведені на Київський районний суд  Сімферополя, що дає новий аргумент для касаційного оскарження у Верховному суді РФ і в ЄСПЛ", - резюмував він.

Як відомо, Костенко був засуджений в окупованому Криму за звинуваченням у нападі на бійця "Беркута" і незаконному зберіганні зброї.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News