Гройсман чекає пропозицій скасування депутатської недоторканності

П'ятниця, 27 листопада 2015, 10:58

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликає парламентський комітет із питань правової політики й правосуддя внести пропозиції щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це він заявив із трибуни парламенту у п’ятницю вранці.

"Є багато позитивних результатів нашої роботи, але водночас я відчуваю і значне незадоволення нашою роботою… Недовіра до парламенту значною мірою пов'язана з тим, що ми досі не стали парламентом відповідальних депутатів", - сказав Гройсман.

"На жаль, і нинішній склад парламенту не усвідомив ще до кінця, повною мірою того, що бути народним депутатом - це робота, це обов'язки, а не тільки привілеї", - уточнив він.

За його словами, дисципліна участі депутатів у пленарних засіданнях ВР і засіданнях комітетів "залишається величезною проблемою" для ефективної роботи.

"На сьогодні ми можемо боротися із цим ганебним явищем тільки через залучення громадськості, і ми відкрили інформацію про роботу депутатів, але проблема не подолана", - сказав спікер.

Ще одне "ганебне явище", за його словами, – це непарламентська поведінка народних депутатів, як у сесійній залі, так і за її межами.

"Ми маємо домагатись результатів прийняттям законів, а не застосуванням фізичної сили. Ми не маємо прикриватись депутатською недоторканністю, щоб вчиняти безчинства", - заявив Гройсман.

"Ми прийняли декілька рішень про позбавлення недоторканності декого з тих, хто осоромив честь депутата, але ми так і не прийняли рішення щодо скасування депутатської недоторканності", - констатував він.

"І я ще раз хочу звернутися до профільного комітету: (закликати) внести пропозиції Верховній Раді щодо розгляду цього питання", - сказав голова ВР.

Гройсман наголосив: "За будь-які кримінальні злочини не має бути жодного імунітету. Все те, що стосується парламентської роботи, все те, що стосується політичної позиції, – це все має бути захищено на 100%. І ми маємо це з вами зробити".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування