"Чесно" оприлюднило "зради" і "перемоги" Верховної Ради за рік

П'ятниця, 27 листопада 2015, 14:31

Верховна Рада 8 скликання за рік так і не змогла припинити кнопкодавство і не оприлюднює свій кошторис, проте стала працювати більш прозоро.

Про такі результати річної роботи парламенту повідомляє рух "Чесно".

Уперше стали доступними списки помічників народних депутатів, а парламентські комітети стали регулярно викладати протоколи та стенограми засідань.

Разом з тим, активісти фіксують, що у парламентському інституті залишається низка проблем: порядок денний не оприлюднюють завчасно, а депутати продовжують кнопкодавити.

В деяких питаннях "чеснівці" фіксують і регрес.

 

"Навіть за часів Януковича парламент ухвалював в залі та викладав свій кошторис", - коментує аналітик руху Павло Миронов.

"Тепер рішення не ухвалюють у залі, а сам кошторис є менш детальним. На тлі збільшення прозорості загалом цей "крок назад" виглядає особливо некрасиво", - зазначив він.

Також активісти вважають, що проміжні вибори у 205 окрузі, які відбулися із багатьма порушеннями, дуже шкодять легітимності парламентського інституту.

"Довіра до парламенту як головного органу влади має величезне значення, - коментує координатор Руху ЧЕСНО Андрій Круглашов.

"Якщо люди не вважають, що держава чесна із ними, вони самі не будуть чесними із державою", - додав він.

Активісти сподіваються, що проміжні вибори, що відбудуться, аби замінити депутатів Бориса Філатова та Владислава Атрошенка, які перемогли на виборах міських голів Дніпропетровська і Чернігова, а також померлого Ігоря Єремеєва, відбудуться чесно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News