Уряд РФ розробляє економічні санкції проти Туреччини

Субота, 28 листопада 2015, 01:14

Уряд Росії в суботу представить прем'єр-міністрові РФ Дмитру Медведєву письмові пропозиції про відповідні економічні заходи щодо Туреччини після інциденту з літаком Су-24.

Про це повідомляє РИА Новости.

Росія у відповідь на знищення літака Су-24 турецькими військовими намір ввести обмежувальні економічні заходи відносно Туреччини, які можуть торкнутися проекту "Турецький потік", будівництва АЕС, авіаперевезень і поставок продуктів харчування.

"Я хочу сказати про економічні заходи ... Уряду доручено виробити систему заходів реагування на акт агресії в економічній і гуманітарній сферах", - сказав Медведєв, відкриваючи засідання уряду в четвер.

Прем'єр доручив уряду представити свої пропозиції щодо відповідних заходів Туреччині в найкоротші терміни - протягом двох днів. Всі заходи будуть зведені в указі президента, а потім у відповідній постанові уряду.

"Міністерства та відомства повинні представити за дорученням прем'єра письмові пропозиції протягом двох днів", - сказала прес-секретар прем'єр-міністра Наталія Тімакова.

У свою чергу віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович повідомив журналістам у п'ятницю, що свої пропозиції кабмін представить прем'єру в суботу.

У вівторок в Сирії зазнав аварії російський бомбардувальник Су-24. Літак був збитий ракетою типу "повітря-повітря" з турецького F-16 над турецькою територією і впав у Сирії біля кордону з Туреччиною. За даними турецької влади, російський літак, перш ніж його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв і далі збивати літаки, що порушуватимуть турецький повітряний простір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування