Президент розгляне петицію про позбавлення громадянства за сепаратизм

Субота, 28 листопада 2015, 01:43

На сайті президента України електронна петиція "Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм" набрала, станом на 19:30 27 листопада, 25307 підписів, і буде розглянута адміністрацією Петра Порошенка.

Про це пише Радіо Свобода.

Громадянин Ігор Лазавенко 2 вересня 2015 подав петицію, в якій він пропонує "здійснити всі необхідні законодавчі та виконавчі кроки для внесення змін і доповнень до Конституції, закони, кодекси та ін., для створення юридичної можливості примусового позбавлення громадянства осіб, які своїми публічними висловлюваннями або діями пропагують злочинний сепаратизм, порушення територіальної цілісності і суверенітету України (за наявності фактичних доказів)".

"Винятком може бути тільки сепаратизм через точне виконання демократичних процедур і міжнародне законодавство - це нормальна практика держави", - йдеться в документі.

Станом на вечір п'ятниці, 27 листопада, петиція має статус "очікує розгляду".

Відповідно до закону про електронні петиції, петиція, адресована президенту, парламенту або уряду України, повинна отримати на свою підтримку не менше 25 000 підписів громадян протягом трьох місяців з дня її опублікування.

У випадку, якщо петиція зібрала необхідну кількість голосів, розгляд здійснюється протягом 10 робочих днів з дня публікації інформації про початок розгляду.

Розділ петицій на сайті президента України розпочав роботу наприкінці серпня поточного року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...