У Маріуполь на підтримку кандидатів їдуть чоловіки у камуфляжі

Неділя, 29 листопада 2015, 11:21

29 листопада Нацполіція затримала автобус з групою молодих людей, одягнених у камуфляж, які прибули до Маріуполя для підтримки одного з кандидатів на місцевих виборах.

Як повідомили в облуправлінні НП, автобус був затриманий на блокпосту в районі аеропорту.

Фото - Нацполіція
 

"Співробітники поліції зупинили автобус з молодими людьми у камуфляжі формі, які приїхали до Маріуполя з інших областей на запрошення однієї з кандидатів у депутати міської ради", - наголошується у повідомленні.

Як повідомив один із затриманих для перевірки чоловіків, їх група складається з 35 осіб і прямує в місто "в якості підтримки", виїхати планують, "щойно завершиться підрахунок голосів".

У поліції зазначили, що чоловіки пройшли перевірку і безперешкодно проїхали в місто.

"Будь-які спроби дестабілізувати обстановку в місті будуть негайно припинятися. Для охорони громадського правопорядку задіяно понад 1000 співробітників поліції, Маріуполь патрулюють понад 30 груп швидкого реагування із залученням бійців спецпідрозділів поліції і бронетехніки", - нагадали у Нацполіціі.

У свою чергу глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський повідомив в ефірі одного з телеканалів, що  наразі відомо про дві групи молодиків, які прибули до Маріуполя для "підтримки кандидатів".

"Одна група одного кандидата – у кількості близько 20 осіб, але вони і минулого разу були (25 жовтня). Ми це все відслідковуємо. Вони перебувають в офісі цього кандидата. Ще одна група – запорізької самооборони – також прибула, ми також відслідковуємо. Вони мають усі документи, не впустити в місто ми не маємо права", - додав він.

Жебрівський уточнив, що  молодики, які прибувають у місто – без зброї "і мають право на вільне пересування територією України".

"Вони не ставлять великої загрози", - запевнив він.

Говорячи про можливі порушення на виборах, він зазначив, що поки що масованого підвозу виборців не фіксується.

При цьому Жебрівський озвучив оперативну інформація про те, що силами приватної гірничо-металургійної групи "Метінвест" розпочато підвезення виборців на дільниці для голосування.

"Мені щойно повідомили, що "Метінвест" почав підвезення людей, і це мене турбує", - сказав Жебрівський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо,  вибори у Маріуполі та Красноармійську проходять 29 листопада через те, що спроба провести вибори 25 жовтня провалилася: на фабриці Ріната Ахметова були надруковані сумнівні бюлетені.

Станом на 10.00 29 листопада у Маріуполі і Красноармійську усі виборчі дільниці працюють у штатному режимі.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування