ЦВК: Вибори у Маріуполі проходять майже ідеально

Неділя, 29 листопада 2015, 15:33

Процес голосування на виборах місцевих голів та депутатів міськрад у Маріуполі та Красноармійську 29 листопада проходить "майже ідеально".

Про це на брифінгу 29 листопада заявив глава ЦВК Михайло Охендовський. 

За його словами,  кількість повідомлень у ЗМІ про певні порушення, "які майже  завжди трапляються під час голосування - порівняно з повідомленнями 25 жовтня та 15 листопада - надзвичайно низька".

"Жодне з повідомлень про порушення на цей момент не дає підстав вважати, що такі порушення можуть впливати на результати виборів у цих містах", - додав глава ЦВК. 

Він також зазначив, що  під час підготовки до голосування у Маріуполі  та Красноармійська скарг щодо виборів не було, ЦВК лише розглядала питання щодо заміни окремих членів ТВК у містах, за поданнями суб'єктів, від яких цих членів було до комісії включено. 

Коментуючи питання про можливість призначення другого туру виборів, Охендовський зазначив, що міськвиборчкоми мають право поставити питання про необхідність призначення повторного голосування у разі, якщо кандидати не наберуть необхідної кількості голосів для перемоги 29 листопада. 

За його словами, таке  повторне голосування не матиме ніяких особливостей порівняно з іншими повторними голосуваннями. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування