Спостерігачі: Порушення на виборах мали процедурний характер

Неділя, 29 листопада 2015, 22:59

Протягом голосування 29 листопада на місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську зафіксовані інциденти, які мали процедурний характер та не містили ознак грубого порушення виборчого законодавства.

Про це за підсумками виборів повідомили у ГМ ОПОРА.

Так, за даними спостерігачів, незначні процедурні порушення зафіксовані на 24,8% виборчих дільниць Маріуполя та 8,3% дільниць Красноармійська.

Також зафіксовано випадки порушення таємниці голосування (насамперед, волевиявлення поза кабінкою для голосування) на 2,8% виборчих дільниць Красноармійська та 1,8% дільниць Маріуполя.

Схожі показники помічені щодо фотографування бюлетенів: у Красноармійську – на 2,8% виборчих дільниць, у Маріуполі – на 1% дільниць.

"Голосування у Красноармійську та Маріуполі не супроводжувалося випадками видачі бюлетенів без належних документів, спробами вкидання виборчих бюлетенів, проблемами із відсутністю громадян у списках виборців", - зазначили в ОПОРІ.

При цьому за оперативною інформацією, яка надходить із виборчих дільниць Маріуполя, в окремих випадках існує загроза визнання бюлетенів такими, які не підлягають врахуванню, у зв’язку з відсутністю печаток ДВК на контрольних листах, вкинутих до скриньок для голосування. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування