Першим заступником Луценка стане "донецький" Клюєв

Понеділок, 24 грудня 2007, 08:26

У понеділок президент Віктор Ющенко повинен представити верхівці МВС нового міністра – Юрія Луценка, який вже керував міліцейським відомством.

Як повідомили "Сегодня" джерела в секретаріаті президента і МВС, з колишньої колегії МВС залишається тільки Ігор Бєлозуб, перший заступник міністра – начальник ГУБОЗ.

На цю посаду він був призначений Луценком у першу каденцію і вважається його висуванцем.

Реклама:

Другим же першим заступником міністра, як пише видання, стане Михайло Клюєв, якого Луценко ще в лютому 2005 року призначив керівником УМВС у Донецькій області.

На цій посаді Клюєв відзначився активною участю в розслідуванні резонансних справ проти лідерів донецького бізнесу. Зокрема, у "справі Колесникова", яку Луценко, у свій час, вважав головним успіхом МВС, а Партія Регіонів і сам Колесников – кричущою фальсифікацією, зазначає видання.

У лави керівників МВС повертаються також колишній заступник міністра Володимир Євдокимов, куратор кримінального блоку, Петро Коляда, відповідальний за слідство, і Михайло Вербенський, начальник Головного штабу МВС України.

ВІДЕО ДНЯ

Зі знову запрошених Луценком у заступники також відомі Олександр Савченко (очолював Департамент міліції громадської безпеки, а потім ГСО, після чого пішов на пенсію), Володимир Хоменко (у минулому керівник кримського міліцейського головкому і постпред президента в АРК), Богдан Керницький (екс-начальник УМВС в Одеській області).

Утім, за інформацією видання, проти призначення Савченка, виступала нинішній прем’єр Юлія Тимошенко – у свій час, зокрема, при розгоні наметового містечка "Повстань, Україно!" у 2002 році, у них не склалися відносини, і в якійсь гострій ситуації вона навіть дала йому ляпас.

Як повідомив "Сегодня" один із нинішніх заступників міністра, він і його колеги змінили своє початкове рішення пручатися до останнього і оскаржувати своє звільнення в судах. Вони вже написали рапорти на відпустку з наступним звільненням.

На запитання "чому?" джерело в центральному апараті міністерства сказало виданню, що відбувся певний джентльменський "чейндж": " Пручайся чи ні, а іти довелося б — Луценко в будь-якому разі б привів до керівництва тих, кого вважав потрібним. До того ж, він дав слово не переслідувати оточення Цушка за політичними мотивами. Щоб не збільшувати без того конфліктну ситуацію, заступники й пішли на поп’ятну".

Крім того, уже подав рапорт про звільнення з посади начальник Департаменту ДАІ Олексій Калинський. Як очікується, ДАІ очолить екс-керівник цього департаменту Сергій Коломієць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування