ВЕРХОВНА РАДА ВІДМОВИЛАСЯ РОЗСЕКРЕЧУВАТИ ДОХОДИ ДЕПУТАТІВ

П'ятниця, 27 травня 2011, 17:53

Апарат Верховної Ради відмовився надати декларації про доходи народних депутатів.

Таку відповідь "Українська правда" отримала за підписок керівника Управління кадрів Апарату Верховної Ради Володимира Мартинюка.

"Згідно з законом про статус народного депутата, народний депутат зобов'язаний щорічно подавати до органу державної податкової служби свою декларацію, тобто Апарат Верховної Ради не є розпорядником інформації щодо декларацій народних депутатів", - сказано в листі.

Реклама:

"Вважаємо, що така інформація може оприлюднюватися безпосередньо народним депутатом або відповідним органом державної податкової служби", - також ідеться в листі.

 
 

Водночас самі депутати відмовляються надавати свої декларації, посилаючись на те, що розпорядником цієї інформації є саме Апарат Верховної Ради і саме він має надавати декларацію депутата.

Про це, зокрема, пише в своєму листі керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, який зазначає, що депутати щороку подають свою декларацію про доходи до Управління кадрів Верховної Ради.

ВІДЕО ДНЯ

"Відповідно до розпорядження голови Верховної Ради від 11 травня 2011 року №393, розпорядником публічної інформації, яка знаходиться у його володінні, є Апарат Верховної Ради", - пише Єфремов.

"Враховуючи означене, а також те, що декларації про доходи депутатів щорічно передаються депутатами Апарату Верховної Ради, пропоную вам з приводу порушеного питання звернутися безпосередньо до розпорядника інформації", - зазначив Єфремов.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування