У Києві протестували проти вироку за вбивство судді

Неділя, 25 листопада 2012, 13:48

У неділю в Києві пройшов мирний мітинг на підтримку Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова.

Як передають "Українські новини", в мітингу взяли участь близько 3,5 тис. осіб, в основному футбольні уболівальники клубу "Динамо".

Перед цим вони провели піший марш з парку ім. Т.Г. Шевченка до Лук'янівського СІЗО.

Реклама:

Мітингувальники скандували гасла: "Свободу Павличенкам!", "Слава Україні!", "Геть ментовський бєспрєдєл!", "Свободу чесним!", "Сьогодні Павличенки, завтра - ти!".

Вони тримали в руках транспарант "Свободу Павличенкам!".

Міліція виставила живий кордон біля СІЗО.

ВІДЕО ДНЯ

 

 

Станом на 16:00 мітинг закінчився, після чого частина вболівальників розійшлася, а частина попрямувала на футбольний матч, який відбудеться між командами "Динамо" і "Арсенал" на стадіоні Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

2 жовтня 2012 року 47-річний киянин Дмитро Павличенко та його 19-річний син Сергій були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова. Перший отримав довічне ув'язнення, другий - 13 років в'язниці.

Раніше ультрас "Динамо" закликали фанатів Європи підтримати акцію "Волю Павличенкам". До протесту українських фанатів приєдналися ультрас Росії, Білорусі, Литви, Чехії, Польщі та інших держав.

Відео Skrypin Production, для УП 

Фоторепортаж і відео дивіться тут 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування